Следвайте Гласове в ТелеграмЛичното ми мнение е, че сглобката трябва да

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЛичното ми мнение е, че сглобката трябва да
Коментари Харесай

Делян Добрев: Сглобката трябва да падне колкото се може по-бързо. Всеки ден правителството ни ощетява с 10 млн. лв.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Личното ми мнение е, че сглобката би трябвало да падне колкото се може по-бързо. Това сподели пред " Фокус " депутатът от ГЕРБ и ръководител на Комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев. Според него всеки ден на това държавно управление ни ощетява с 10 милиона лв.. Всеки зарежда кола и всеки знае, в случай че този месец заредите 2 пъти резервоара, това са 100 литра гориво, значи “Лукойл " ви е взел 100 лв. повече в сравнение с е трябвало да ви вземе.

Добрев сподели още, че в последните няколко дни е водил голям брой диалози с Бойко Борисов и е на мнение, че водачът на ГЕРБ е уверен, че би трябвало да се отнеме дерогацията, тъй като от нея не печели никой, а единствено “Лукойл ". 

" И когато внесем едно такова предложение (бел. ред. дерогацията за съветския нефт да падне), тогава ще видите, както споделих в самото начало с дейности, не с думи, кой работи за съветските ползи и кой работи срещу тях. И защото загатнах за това, че “Лукойл " държи 92% от складовете в България, даже и да понижим % на 30% за предпазване на горивата от запаса в страната, то отново 92% от складовете са на “Лукойл ". Ние би трябвало да измислим законодателно решение, с което до тези хранилища да имат достъп всички търговци, които желаят да внасят горива. Понеже по този метод, ние ще отворим пазара и ще позволим, ще създадем конкуренция ", сподели още той.

" Аз съм съперник на този кабинет от ден 1 и те с всеки идващ ден потвърждават, че аз съм бил прав, гласувайки срещу този кабинет и срещу тази сглобка ", изрично съобщи Добрев. Той акцентира, че не има вяра в това ръководство и счита, че то не се оправя.

" То работи за съветските ползи, срещу интереса на българските жители. Ние използваме 10 милиона литра дневно гориво, българските жители. Тоест, нас всеки ден на това държавно управление ни ощетява с 10 милиона лв.. Всеки зарежда кола и всеки знае, в случай че този месец заредите 2 пъти резервоара, това са 100 литра гориво, значи “Лукойл " ви е взел 100 лв. повече в сравнение с е трябвало да ви вземе ".

- Критик или консултант сте на Бойко Борисов тогава?

- По-скоро съм консултант.  Аз дадох обещание още от ден 1, че ще сигнализирам за всеки проблем, който видя. И го върша, с цел да може Борисов да е осведомен и да вземе решение докога ще поддържаме този кабинет. Бързам да отбележа, че аз виждам една дребна част от държавното ръководство, тази в енергетиката, особено за горивата, в този момент приказваме за тях. Докато Борисов се преценява с всички браншове, т.е. той вижда единствено огромната картина. Гледайки единствено дребната картина, би трябвало незабавно да желаяме оставка и избор на съмнение на това държавно управление. Но гледайки огромната картина, т.е. от неговата позиция, нещата евентуално към момента наподобяват по различен метод.

- Къде бяхте на вота на съмнение?

- Не бях в зала, тъй като в случай че бях в зала трябваше да гласоподавам ЗА вота на съмнение, което е малко неудобно да гласоподавам дружно с Българска социалистическа партия и “Възраждане ". А и моят глас не би трансформирал крайния резултат от този избор. Ако зависеше единствено от моя глас, може би щях да помисля по-сериозно дали да участвам. Аз споделям каквото считам, само че в последна сметка би трябвало да има и някаква, по какъв начин да ви кажа, някаква отборна игра. Аз не се пробвам да бъда друг от всички, по-скоро се пробвам да сигнализирам за неща, с които не съм склонен.

- И въпреки всичко, че казвате това, което желаете, не ви ли носи някакви негативи, повече от позитиви?

- Чисто партийно, да ви кажа, по-скоро ми носи позитиви. Защото доста хора в нашата партия се асоциират с моята позиция. А и ние по този метод демонстрираме, че в ГЕРБ особеното мнение се толерира и се изслушва. И ние вземаме решения, основани на мнението на всички, които вземат участие в неговото взимане, тъй че не мисля.

- Ще падне ли сглобката?

- Лично мнение ли да кажа или формалната позиция?

- И персонално и публична позиция?

 - Личното ми мнение е, че сглобката би трябвало да падне колкото се може по-бързо. Официалната позиция е, че не знам каква е. Вероятно, в случай че има учредения, тогава.

Инфо: Агенция " Фокус "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР